Ta med vovven på Stockholmsbesöket

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder. Här finns det massor att se och göra, och då staden ligger på öar befinner du dig ständigt nära vatten. Varje stadsdel har sin unika karaktär – från snofsiga Östermalm och trendiga Vasastan till bohemiska Södermalm och historiska Gamla Stan. Det pågår jämt olika events och det finns vackra grönområden mitt i centrum som Humlegården, Vasaparken och Djurgården.

Om du vill resa till Stockholm men tvekar eftersom du har hund är det inga som helst problem. Sveriges huvudstad är mycket hundvänlig och det finns många hotell och etablissemang som gärna tar emot er båda. Hos https://www.elite.se/sv/hotell/stockholm/ hittar du fantastiska hotell som ligger centralt och som välkomnar både dig och Fido med öppna armar. De tipsar dig dessutom gärna om vad ni kan hitta på under vistelsen, antingen på egen hand eller i sällskap med andra hundälskare.

Häng med hunden

hundFörutom hotellpersonalens många tips kan du också läsa på själv om hundvänliga hak som du kan ta med dig din bästa kompis på. Det finns en myriad av caféer, barer och restauranger men också skönhetssalonger och affärer som är trevliga och välkomnande. Här kan du också träffa likasinnade och kanske stifta nya bekantskaper. Studier har visat att människor med hund ofta har lättare att träffa nya kärlekspartners då de uppfattas som gladare och mer omhändertagande. Vill du prova på något annorlunda kanske hund-yoga vara något för dig? Här får både du och din vovve tillfälle att stressa av och bonda med varandra, samtidigt som ni upplever något nytt.

Var utrustad för resan

Det är viktigt att resan och vistelsen går så smidigt till som möjligt. Gör därför gärna en liten checklista så att du har allt du behöver. Beroende på din hunds storlek och hur ni ska resa kan du till exempel behöva en bra bärväska eller hundbur för bil, tåg eller flyg. Andra saker som är bra att ha med dig är:

  • Kort koppel – gör det enklare att gå på hektiska storstadsgator
  • Bajspåsar – det är viktigt att respektera omgivningarna
  • Mutor – hundar kan ofta distraheras med godsaker

Det är också bra att ha med dig din hunds ID-handlingar och att se till att den har ett fungerande mikrochips och en bricka på halsbandet med din kontaktinformation på. Även den lydigaste hund kan komma bort och då är det viktigt att ni snabbt kan återförenas.