Hunden Hero räddade okänd kvinnas liv

1389101-dogHundar är inte bara våra sällskapsdjur utan också våra bästa vänner. De följer oss överallt, sover vid våran sida och ger både tröst och glädje. En hund är helt enkelt hundägarens bästa vän, men en herrelös hund kan också vara en okänd människas bästa vän. Här följer en fantastisk historia om hunden Hero.

Vi har tidigare skrivit om vad man ska tänka på när man köper hund, men nu ska det handla om en hund som inte alltid haft en matte eller husse. Hunden Hero är en pitbull som länge gått runt herrelös på gator och torg i Amerikanska delstaten Georgia. Men sedan hände något, han räddade en kvinnas liv

Fem knivhugg men överlevde mot alla odds

En dag hörde och såg Hero en kvinna som blev hotad av en stor man med kniv, och då gick Hero till attack för att rädda kvinnan. Mannen högg Hero fem gången och kvinnan klarade sig oskadd, han räddade hennes liv. Han förlorade väldigt mycket blod och hoppet såg ut att vara ute. När polisen kom till brottsplatsen hade Hero ramlat ihop på gatan och kämpade för sitt liv. Han togs till veterinär och fick där genomgå flera operationer och han återhämtade sig mirakulöst från attacken. Efter att han räddat kvinnans liv från mannen med kniv och själv råkade illa ur, har han fått namnet Hero. Händelsen har omskrivits i medier världen över och sökandet efter en ny ägare till honom pågår för fullt. Såhär skriver tidningen Aftonbladet i en artikel om Heros situation idag:

”Nu tas Hero om hand på ett hem för herrelösa hundar som söker en ny ägare till honom. Samtidigt pågår en insamlingskampanj för att täcka alla veterinärkostnader. Just nu verkar han må bra. Han älskar sina godisar och att bli kliad på magen.”