Statussymboler i Hongkong

Alla som trodde att man bara åt hundar i Kina tänker helt fel och har fått det hela om bakfoten. Snarare gäller det att vända på det hela och se de större hundarna som statussymboler.

Har du en Siberian husky, schäfer eller en mastiff så kan du skatta dig lycklig och gå med rak rygg genom Hongkongs gator. För just stora hundar ses som otroliga statussymboler.

”Det är som att köpa ett designermärke, det är en statussymbol. Det får folk att känna sig på samma sätt som när män kör Ferrari eller Maserati.”

Citatet kommer från en artikel ur SvD från grundaren av Hong Kong Dog Rescue. Tankarna kan lätt börja fladdra hur människor i Sverige känner sig när de drar omkring på sin stora hund, om de upplever samma sak. Men i alla fall kan vi utgå från att oavsett vart i världen man befinner sig så känner man en stor kärlek till sitt husdjur. Är du på jakt efter en Siberian husky får du i Kina räkna med att det kan kosta upp till tusen dollar och om du verkligen vill glänsa och ha en statushund så är det en utsökt Tibetansk Mastiff som du för den kan få lägga ut upp till en miljon dollar. Då gäller det att koppla den hårt så ingen tar den.

Hund är lika med pengar

42397-siberian-huskyHar du en stor hund så visar du på ett mycket enkelt sätt upp att du även har pengar. Dock börjar djurrättsaktivister att oroa sig för att dessa hundar kommer kunna misskötas då många raser inte är anpassade till det varma klimatet. Tänk om sajter som Rabattkoda skulle komma till Kina där man online kan handla sina produkter med rabatter. Då skulle hundmat och liknande tillbehör bli billigare – och fler ha råd att ta hand om sin hund på bästa sätt. Och om det är så att du ännu inte har en hund så är det fint att ta över en övergiven hund – något som växer i populärlitteratur.