Hemlösa hundar dök upp på begravning

Livet är fyllt av överraskningar och så tråkigt om man kunde förklara allt som skedde. När de hemlösa hundarna en efter en dök upp på en kvinnas begravning behövs inget annat ord är magiskt. 

Vad är livet fyllt av om inte med lite magi. Och när världen kunde tack vare sociala medier ta del av en mycket speciell händelse så är det svårt att riktigt förstå vad som hänt och inte säga att det handlar om kärlek.

Vad som skett är att en kvinna i Mexiko, Margarita Suarez gick bort i början av mars och när begravningen tog vid den 15 mars dök herrelösa hundar upp en efter en för att gå och lägga sig i samma rum som kistan. Människorna som närvarade fick minsann en syn de inte var vana vid.

Matat hundar hela sitt liv

10616989-english-mastiffMargarita hade under hela sitt liv matat och sett till så att både hemlösa hundar och katter fått mat och vatten och när hon gick bort vill hundarna med största sannolikhet säga farväl av sin vän. En historia som är mycket gripande och som fick stor spridning efter att Margaritas dotter Patricia lagt upp bilder på facebook där man kan ta del av det som hände. Om händelsen skriver Aftonbaldet om och har mängder av bilder, men den tårgripande historien har plockats upp av nyhetsbyråer världen över och visar på de starka känslor som djur har. Hongkong använder stora hundar som statussymboler och kanske kommer hundars anseende och status i många länder där de inte behandlas så väl få ett helt annat skimmer över sig? En kan hoppas.

Bli hundägare

För att själv bli hundägare gäller det att tänka på ett och annat innan man ger sig in i detta åtagande.

  • Det krävs tid och ett stort åtagande
  • Den första tiden är viktig då hunden måste få lära sig rutiner och känna trygghet
  • Att ta hand om en hemlös hund är något vackert om man känner att man vill ha en hund och samtidigt göra något fint.
  • Se till så man har stöd från omgivningen i form av hundpassning om man vill resa bort.